September 14, 2011

Pengalaman yg haru biru....

Jumaat yg lepas aku dan anak2 gie la umah asben...saje nak jln2....setelah 10 thn lamanya aku tak naik bas terasa jakun benor nak naik bas.... maklumlah nak naik bas double decker ank2 mmg tak pernah naik pun lagi la jakun huhuhu...gamat nk bagi depa diam...jakun sungguh tgk dlm bas ader tv hahaha...sian anak mama...aku dr senja smpi nk naik bas asyik gelisah jer...gemuroh tak tentu pasal...sakit perot la sakit itu la sakit ini la...segala penyakit masa nie menyerang nk jd cerita masa dlm perjalanan tu...tiba2 aircond bas buat hal...terpaksalah drive buka laluan kecemasan yg dok kat atas bumbung tu...bukan setakat angin yg masuk...dgn ranting segala daun pokok habis semua masuk...klu ader jer pokok yang rendah aku lah jadi mangsa mandi daun...kena masa tu hujan renyai2 dgn air hujan sekali mandikan aku....masa tu mmg stress...sepanjang perjlnan lah aku tak tido...takut karang entah aper lak yg trn dr bumbung tu...aku lak dlm kekalutan masa nak naik bas tu...lupa nk ckp nk turun kat tmpt sekian-sekian...hambik ko...terbabas dkt 20km nasib baik asben yg perasan...aku tgk gelap jer semua nmpk sama...rupanya dia dah follow lama kat belakang bas lg....mujur dia perasan...klu tak gie KT lah aku...huhuhu...bila tiba hr nk blk lak...tak pasal2 aku kene pki selipar jepun asben, dgn besarnya..buruknya...dan segalanya la...semuanya angkara anjing yg dok bekenan dgn sandal aku tu...nk pki tgk2 dah tinggal sebelah...dgn rela hati terpaksa lah aku pki...dah la aku kene sorok kaki setiap kali org dok lalu huhuhu malu beb...macam2 la dugaan ... tp bila dok ingat2 balik tersenyum aku seorg2....TAMAT.

pjng lebo aku becite jgn bosan ya....




















<--- U like it :) mama izah :)

2 comments:

ana-kirana said...

fiza nk jemput ni..datang yer esok (jumaat) ..pas zohor gitu ..ada makan2 sket ....jemput jiran depan ngn sebelah ..pastu lain2 adik beradik asben ja..datang tau

mama shila said...

kak fiza...lawak la..mcm2 pengalaman la naik bas yea..selama ni kak fiza g sana naik aper???best la bdk2 dua tu yea..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...