September 25, 2011

Public Speaking Day.....


Semalam tadika irfan ader wat PSD... asben lak tak balik rasa janggal jer bertiga...aku nie dah lah berat mulut dok diam jer...tu yg rasa tak best jer....aiman lak asyik main game kat hp tu....huhuhu...aper leh wat tak gie kesian lak...persembahan bdk2 nie mmg bagus lah...lakonan bwg putih bwg merah best...tp aku tak sanggup nak ambil video lengguh tangan dkt 1 jam gak lah...terhibur tgk bdk2 wat persembahan diaorg tak malu2 pun penuh keyakinan bersemangat sungguhlah...irfan nie mewarisi aku....teringat masa aku kecik2 dulu...tp dia jauh lebih ok dr aku lah...aku dulu siap nk nangis...sebab tak biasa dunia luar rasa tak yakin...bdk skrg pagi2 dah kene tinggal mak pak cari rezeki...jd diaorg lbh berdikari dan berani...
*kualiti video kurang cantik aku lupa lak camner nak setting...



video



video

asben plg tak puas hati anak pegang watak anjing... :(

video                                                               


























<--- U like it :) mama izah :)

September 14, 2011

Pengalaman yg haru biru....

Jumaat yg lepas aku dan anak2 gie la umah asben...saje nak jln2....setelah 10 thn lamanya aku tak naik bas terasa jakun benor nak naik bas.... maklumlah nak naik bas double decker ank2 mmg tak pernah naik pun lagi la jakun huhuhu...gamat nk bagi depa diam...jakun sungguh tgk dlm bas ader tv hahaha...sian anak mama...aku dr senja smpi nk naik bas asyik gelisah jer...gemuroh tak tentu pasal...sakit perot la sakit itu la sakit ini la...segala penyakit masa nie menyerang nk jd cerita masa dlm perjalanan tu...tiba2 aircond bas buat hal...terpaksalah drive buka laluan kecemasan yg dok kat atas bumbung tu...bukan setakat angin yg masuk...dgn ranting segala daun pokok habis semua masuk...klu ader jer pokok yang rendah aku lah jadi mangsa mandi daun...kena masa tu hujan renyai2 dgn air hujan sekali mandikan aku....masa tu mmg stress...sepanjang perjlnan lah aku tak tido...takut karang entah aper lak yg trn dr bumbung tu...aku lak dlm kekalutan masa nak naik bas tu...lupa nk ckp nk turun kat tmpt sekian-sekian...hambik ko...terbabas dkt 20km nasib baik asben yg perasan...aku tgk gelap jer semua nmpk sama...rupanya dia dah follow lama kat belakang bas lg....mujur dia perasan...klu tak gie KT lah aku...huhuhu...bila tiba hr nk blk lak...tak pasal2 aku kene pki selipar jepun asben, dgn besarnya..buruknya...dan segalanya la...semuanya angkara anjing yg dok bekenan dgn sandal aku tu...nk pki tgk2 dah tinggal sebelah...dgn rela hati terpaksa lah aku pki...dah la aku kene sorok kaki setiap kali org dok lalu huhuhu malu beb...macam2 la dugaan ... tp bila dok ingat2 balik tersenyum aku seorg2....TAMAT.

pjng lebo aku becite jgn bosan ya....




















<--- U like it :) mama izah :)

September 12, 2011

Selamat Hari Raya....

Rasanya lom terlambat lagi utk aku mengucapkan selamat hari raya....thn nie giliran raya di kampungku...raya tahun nie overall best... :) dpt jump sanak saudara yg lama tak jumpa....


  Selepas bermaaf-maafan....tiba la giliran bergambar bersama keluarga...walaupun tak semua ader..gambar tetap bergambar tak  lengkap rasanya klu pagi raya tak bergambar.... 







amalan bersalam-salaman di pagi raya dr yg tua hingga yg muda...jgn dilupakan...







pada raya ke 3 kami ke jasin htr rombongan meminang utk adik lelaki bongsu ku....


                       Diakhiri gambar kami ank beranak  SELAMAT HARI RAYA....



<--- U like it :) mama izah :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...